Nagelprothese

Bij een nagelprothese mag u de eerste 24 uur geen voetbad nemen of zwemmen. U mag geen hinder of pijnklachten hebben van de nagelprothese. Neem in dat gevel direct contact met mij op. na een week komt u voor controle terug, daarna over 4 tot 6 weken nog eens voor controle en eventuele nabehandeling (opvullen en korter frezen).
U kunt een antischimmel middel gewoon blijven gebruiken. In geval van schimmelnagel(s): houdt bij de aankoop van uw schoenen rekening met het materiaal (ademend). Indien mogelijk draagt u zoveel mogelijk open schoenen. Laat uw schoenen goed luchten en wissel ze zoveel mogelijk af.

Onderhoudsadvies:
Na de eerste 24 uur kunt u douchen, baden en zwemmen en hoeft u verder geen rekening te houden met de nagelprothese. Probeer nooit zelf de nagelprothese te verwijderen, daarmee kunt u uw natuurlijke nagel beschadigen. Een gel- of acrylnagel kunt u niet knippen. Als de nagel te lang wordt komt u terug om deze korter te laten frezen. Neem bij klachten altijd contact met mij op

Een nagelprothese is gemaakt van kunststof in de vorm van acryl of gel. Beide producten zijn gemaakt van dezelfde soort kunststofd, alleen dient de gel te worden uitgehard met een UV-lamp. Gel is flexibeler en doorlaatbaar voor antischimmel middelen en dat bepaalt welk product het beste gebruikt kan worden. Er moet minimaal een klein stukje natuurlijke nagel aanwezig zijn om een nagelprothese te kunnen maken. Voor de nagelprothese is er keuze uit verschillende kleuren, zodat het altijd een natuurlijke uitstraling heeft.
Eventueel kan de nagelprothese gelakt worden met nagellak en deze houdt ook beter dan op de natuurlijke nagel.

De verschillende doeleinden van de nagelprothese:

  • bij beschadiging van de natuurlijke nagel krijgt deze door de nagelprothese de kans beter uit te groeien

  • bij schimmelnagels vervangt de nagelprothese uw natuurlijke nagel nadat de schimmelnagel is verwijderd

  • cosmetisch oogpunt: de nagel ziet er weer gezond en natuurlijk uit